Futbolaren arauak

Futbola - exagerazio gabe munduko kirol joko ezagunena. Helduen eta gizonezkoen kopuru handi bat, baita adin desberdinetako haurrak ere, dibertsio bikain hau burutzen dute baloia, taldearen espiritua garatzen duena, indarra, bizkortasuna eta erresistentzia hobetzen ditu eta gizarteak sustatzen ditu.

Futbolaren arauen arauak oso konplexuak dira, eta ez dute haurraren eskura. Hala eta guztiz ere, umeek Joko hau jokatzen dute beren arauen arabera, oinarrizko kontzeptuak eta notazioa erabiliz. Nolanahi ere, talde-joko hau beti ohikoa da interesgarria, zirraragarria eta zirraragarria izatea.

Artikulu honetan, zure seme-alaben etxeko futbolaren arauak zure arreta jarriko zaigu, horren bidez, haur bakoitzaren zer funtzio egiten duen irudikatuko du, eta nola lagundu ahal izango duzu zure taldeak zaila den partida irabazteko.

Haurrentzako futbol partida arauak

Futbola jokatzeko, 30-40 metroko luzera eta 15-30 metro zabalera baino gehiagoko plataforma berezia beharko da. Emandako plataforman bi atal bereizten dituen funtzioa marrazten da, eta alde bakoitzean 6 banderak ezarriko dira, horietako 4 angularrak eta 2 ertainak.

Laukizuzen muturretan, tamaina 3-4 metroko ate berdinak instalatzen edo imaged egiten dira. Jokoaren bertsio ofiziala 45 minutuko erdiak dira, 15 minutuko atsedena bereizten dutenak. Haurrentzako jolas txikia haurrentzat oso denbora gutxian nekatuta egon daitekeen bitartean 15 minutuko iraupena 15 minututara murrizten da, 5 minutu besterik ez da irauten.

Partida hasi baino lehen, parte-hartzaile guztiak bi taldetan banatzen dira, bakoitza 4 eta 11 bitarteko jokalari kopuru bera duena, alderdien arteko akordioen arabera. Beste mutilek aldi berean eserlekuan eseri eta beren txanda itxaron dezakete.

Futbol taldeko bazkide bakoitzak funtzio zehatz bat egiten du. Kasu honetan jokalarien rolak modu ezberdinetan banatu daitezke. Talde bakoitzak atezain bat, erasotzaile bat edo gehiago, erdilariak eta defendatzaileak izan behar ditu. Jokoaren hasieran, jokalariek lekua hartuko dute, aukeratutako antolaketa oinarritzat hartuta.

Arau orokor gisa, partida asko hasi da. Bere laguntzarekin zehaztuko da zein taldek lehen aldiz hasiko duen jokoa, eta norberak aukeratuko du atea. Beste bertsioan, baloia arbitroak jokatzen du eta taldea berehala sartzen da jokoan, eta hori lortu du lehenik.

Edonola ere, jokoa eremuan erdian hasten da, non taldeetako batek edo epaileak jokoan sartuko den baloia. Etorkizunean, jokoan zehar, parte-hartzaileek ahalik eta hurbilen egiten saiatuko da aurkariaren helburua eta gol bat lortuz, eta ez dute "etsaia" taldeko jokalariek eremuaren erdia izango.

Arauen arabera, jokalariek futbolean jokatzen duten partida, atezaina izan ezik, ez da onartzen. Joko hau igarotzeko, geldiarazteko eta defendatzeko, oinak bakarrik onartzen dira. Horrela, ezin duzu oinak jarri bata bestearen gainean edo beste mutilekin eskuak estutu.

Baloiak futbolean zuzenean urratzen dira epaile batek edo bere laguntzaileak. Zer gertatu den arabera, jokalaria ohartarazi edo kendu egin daiteke. Horrez gain, arauak urratzen dituen talde batek futbolean jaurtiketa askea edo penalti bat esleitzen zaie. Puntetako golak golegile horien ondorioz lortutako puntuek irabazi duen taldea beste puntuekin parekatzen dute.

Bi puntuetan oinarrituta, partidaren emaitza ez dago zehaztuta, arauen arabera, denbora gehigarria futbolean esleitzen da. Bitartean, jokoaren beharra izan behar du irabazlearen kasuan. Partidu atseginean, zozketa onartzen da.

Halaber, jokoaren arauak aitzindarietan irakurtzea gomendatzen dizugu .